מרק עדשים וצ'וריסוס

היום הראשון בנובמבר, וסתוי וצפויים ממטרים פזורים. זה בעיקר אומר שכל התחנות ברדיו כבר הספיקו לנגן את "נובמבר ריין" והילדים ביקשו לקחת מטריות ומעילים לגן גם בטמפרטורה של 25 מעלות.

chicken & soup 223-1//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

chicken & soup 205-1//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

אבל מכיוון שהגשם באמת ירד למשך חמש דקות ויש רוח בחוץ, זה זמן טוב להכין מרק ולפתוח את העונה.

chicken & soup 233-1//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

במרק יש עדשים משני צבעים, אפשר להחליף את העדשים הירוקות בשחורות או חומות, אבל אל תוותרו את הכתומות, הן מתפרקות בבישול ומעניקות את הסמיכות הרצויה. השתמשתי בצ'וריסוס מהסופר, אבל אפשר להחליף אותם בנקניקיות מרגז שתהיינה חריפות יותר, או לוותר עליהן בכלל, אבל אז עם הטיגון הראשוני הוסיפו כמות הגונה של פפריקה אדומה וכמה שבבי צ'ילי חריף.

מרק עדשים וצ'וריסוס

המרכיבים:

2 נקניקיות צ'וריסוס גדולות (או כף גדושה פפריקה וחצי כפית שבבי צ'ילי)

2 כפות שמן זית

1 גזר גדול

2 גבעולי סלרי

1 בצל

2 שיני שום

½ כוס עדשים ירוקות

½ כוס עדשים אדומות

6 כוסות מים

1 כוס עגבניות מרוסקות

פטרוזיליה, אורגנו או עלי סלרי קצוצים

מלח ופלפל

ההכנה:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית, ופורסים את הצ'וריסוס לפרוסות קטנות. מטגנים את הצ'וריסוס, ובינתיים קוצצים את הבצל, הגזר, הסלרי והשום ומוסיפים אותם לסיר לטיגון עד לריכוך.
  2. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים כ-40 דקות עד לריכוך העדשים הירוקות.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והעלים ומבשלים עוד עשר דקות לפני הגשה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, בקר, מרק, נטול גלוטן, צמחוני, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s