עוגיות רוקי רואד לכבוד חזרתן של בנות גילמור

מוכנים? ביום שישי, רגע אחרי חג ההודיה ולכבוד הבלאק פריידי, הסדרה בנות גילמור חוזרת בנטפליקס.
cookies 057-1//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

כהכנה לבינג' ההכרחי התחלנו לראות את כל שבעת העונות לפני כמה חודשים כדי להיזכר בכל הפרטים הקטנים. כל אתרי הלייף סטייל כבר הכינו את רשימות 339 הספרים המוזכרים בסדרה, האנשים שכמעט התחתנו עם לורלי, הסרטים המוזכרים בסדרה והכי חשוב – התפריטים של סוקי והג'אנק פוד עליו חיות לורלי ורורי.
אז בתפריט לסוף השבוע הקרוב פיצה תוצרת בית, המבורגרים עם כל התוספות וגלידה בפריזר. בין לבין נאכל גם עוגיות רוקי רואד מהסוג שסוקי מכינה רק לרורי.

cookies 013-1//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

ברשת מסתובבים כמה מתכונים, רובם עם מעט מאוד או בלי קמח בכלל, ומלבד הביצים והשוקולד המומס המתכונים כוללים גם אגוזים, עוד שוקולד, ומרשמלו. אני ויתרתי על האגוזים לטובת האלרגי שלי, וזו הסיבה שהעוגיות יצאו כל כך שטוחות כאן בתמונות. אפשר להשיג מרשמלו לבן קטנטן בארץ, אבל המחיר היה מופרך כך שהושבתי את הילד לחתוך את המרשמלו במספריים. אמנם ככה הוא אכל חצי שקית, אבל לא היינו זקוקים ליותר מזה. חשוב לעשות עוגיות קטנות, כף בצק לכל היותר, העוגיות מתפשטות מאוד ולכן גם הניחו את הבצק במרווחים גדולים בתבנית.

תשתו קפה טוב ליד. כדאי לכם.

עוגיות רוקי רואד, המתכון מבוסס על זה של Momables
המרכיבים:
170 גר' שוקולד מריר
240 גר' חמאה
2 ביצים
2/3 כוסות סוכר
1 ½ כפיות תמצית וניל
½ כוס קמח
¼ כוס קקאו
½ כפית מלח גס
1 כפית אבקת אפיה
תוספות:
1 כוס מרשמלו לבנים קטנטנים או מרשמלו חתוכים לקוביות קטנטנות
2 כוסות אגוזים (נסו פקאן לטעם עשיר יותר, אגוזי מלך לטעם קלאסי)
1 כוס נטיפי שוקולד צ'יפ, השתמשתי בנטיפי שוקולד חלב לשם גיוון
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות ומניחים נייר אפיה בשתי תבניות תנור גדולות.
2. ממיסים את השוקולד והחמאה, בבאן מארי או בפולסים קצרים במיקרו, מניחים להצטנן.
3. בינתיים, מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל עד שנוצרת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית מאוד.
4. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת השוקולד: הקמח, קקאו, מלח ואבקת אפיה, מערבבים היטב.
5. מוסיפים את תערובת השוקולד לקצץ הביצים ומערבבים היטב, מערבבים פנימה את התוספות.
6. יוצרים תלוליות של כף גדושה במרווחים גדולים על נייר האפיה ואופים 10 דקות. מצננים היטב ומסירים מנייר האפיה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל לעבודה, חגים, מתוק, עוגיות, צמחוני, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s